Contact

Vereniging Drentse Boermarken
Drentse Statenlaan 3
9451 GN Rolde 
tel.  0592 241953

info@boermarken.nl

Banknummer:
NL29 RABO 0356 0182 45

meer informatie..

Samenwerking

  • Samenwerking
  • Samenwerking
  • Samenwerking
  • Samenwerking
  • Samenwerking
  • Samenwerking
  • Samenwerking
Koninklijke belangstelling voor Drentse Boermarken

Als secretaris van de Vereniging Drentse Boermarken, was ik als gast uitgenodigd bij het bezoek van Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima op dinsdag 28 mei 2013 in de Havezate Mensinge in Roden.

50 gasten uit Groningen en 50 gasten uit Drenthe stonden aan sta-tafels in de tuin om een gesprek met het koninklijk paar te kunnen hebben. De 6 tafels van o.a. landbouw en industrie werden bezocht door Willem-Alexander en de 6 tafels van o.a. cultuur en sport kregen bezoek van Maxima.

Koninklijke belangstelling voor de Drentse Boermarken

Onze tafel met vertegenwoordigers van landbouw: LTO, Avebe, Suiker Unie, Dacom, Hooghoudt en Vereniging Drentse Boermarken, was als eerste aan de beurt. Ik mocht het spits afbijten en heb de Koning in enkele minuten iets over het bijzondere fenomeen Boermarken in Drenthe mogen vertellen. 

 

Ik had de Beleidsvisie ” Toekomst Drentse Boermarken…Een nieuwe weg” , die op 8 april 2011, is aangeboden aan de Commissaris van de Koningin in Drenthe, de heer Jacques Tichelaar, meegenomen, om hem ook de mooie foto van het standbeeld van de Boerhoornblazer in Rolde, die voorop deze Beleidsvisie staat, te laten zien. Hij was zeer geïnteresseerd en heeft mij uitdrukkelijk bedankt voor de informatie. Alle gasten kregen de gelegenheid met het koninklijk paar te praten.

Maxima had gesprekken met o.a. Sem Schilt, de 4 voudig wereld kampioen K1

 

Een prachtige dag met veel zon die een onuitwisbare herinnering heeft achtergelatenbij alle gasten en zeker bij de Koning en Koningin.

 

Ik heb het een eer gevonden onze Drentse Boermarken onder de Koninklijke aandacht te mogen brengen.

 

Jan van der Struik